Καταργείται η εισαγωγή με το 10% στις φετινές Πανελλαδικές



To υπουργείο παιδείας αποφάσισε χωρίς να περάσει τροπολογία στην βουλή  έτσι ξαφνικά να μην επιτρέψει στους υποψηφίους με το 10% να διεκδικήσουν μια θέση στα πανεπιστημια και τει της χώρας. Όπως δήλωσε όσοι υποψήφιοι 10% το θελήσουν θα μπορούν να λάβουν μέρος κανονικά στις εξετάσεις και να πετύχουν την πρόσβαση τους μέσω αυτών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου  φροντιστιούχων Ελλάδος κ Ράικος θεωρεί την ενέργεια αυτή απαράδεχτη  και ακατάλληλο το χρονικό διάστημα που εφαρμόζεται  καθώς οι υποψήφιοι δύσκολα θα μπορούν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις που θα λάβουν χώρα στα λύκεια της χώρας λίγους μήνες  μετά.


Στον αέρα κατά τα άλλα βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι με το 10% οι οποίοι  δε γνωρίζουν μέχρι στιγμής αν θα μπορούν να διεκδικήσουν  μια θέση στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της  χώρας ανευ εξετάσεων. Θυμίζουμε πως το μέτρο του 10% καταργήθηκε  πέρσι και επανήλθε την ιδία  χρόνια  ώστε να συνεχίσει για δύο χρόνια ακόμα.  Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με εργαζόμενους στο υπουργείο και θα ενημερώνουμε άμεσα για τις εξελίξεις. 

Σχόλια

  1. είμαι υποψήφιος με το 10% σταμάτησα να παρακολουθώ την σχολή γιατί δε μου αρέσει. Τώρα δε προλαβαίνω καν να προευοιμαστώ για εξετάσεις. Να μου πείτε εμένα τι να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου